PANIK

Hjälp. No tengo nada tiempo, ehhhh. Har varit på 4 öppnahuus o nu väntar 3 till, hjälp. Och skolan är elak, alla prov och skit samma vecka. SPUNK! Men nu måste jag fixa lite här, syrrans 21 års dag närmar sig.

ALLTID FALUKORV!

Tonåringar

Jag, mamma och pappa var och kollade in kungstensgymnasiet igår. Det var ett perfekt gymnasium, det fanns bara en nackdel; De har ingen linje jag vill gå. Slopar den. På vägen hem blev tåget försenat. Alla började bli ganska irriterade när det hade stått still i spånga flera minuter. Det ropas ut i högtalarna att de ber om ursäkt för förseningen men att det är för att någon har dragit i nödbromsen.

Jag suckar lite smått, orkar inte direkt bry mig. Min skalle var så trött att jag inte orkade reagera då. Pappa började mummla om några jäkla vandaler. Mamma sa att det var väl några ungar som inte kan få uppmärksamhet på något annat sätt. "Men bara därför ska de inte stanna hela tåget" eller något i den stilen sa pappa.

Det kommer kanske låta konstigt, men jag förstår dem. Inte mamma och pappa utan barnen som gjorde det, om det ens var några barn. Statistiskt sett är det säkert flera ungdomar som drar i nödbromsen men det skulle lika gärna kunna vara en vuxen. Var det några tonåringar kan jag förstå dem.

Är man 15-17 år är man antingen för stor eller för liten. För stor att vilja bo med föräldrarna, för liten för att bo själv. För stor för att strunta i allt ansvar, för liten för att bli tagen på allvar. För stor för att vara barn, för liten för att vara vuxen. Sedan är det alla krav, som trycker från olika håll. De vuxna tycker att man ska ta ansvar och vara duktig i skolan. Samtidigt ska man vara cool, röka, dricka och strunta i föräldrarna. Det är nästan omöjligt att hitta en balans, antingen slår det över åt ena eller åt andra hållet.

Orkar man inte försöka balansera längre är det lätt att bara ge upp, tappa kontrollen och dricka en öl eller dra ett bloss. Har man svårt i skolan kan man iallafall uppfylla kompisars krav genom att vara cool.

Är man den duktiga typen som är bra i skolan, inte röker eller dricker, nästan alltid är hemma om kvällarna eller hemma hos kompisar passar man inte in. Visst finns det många utstickare man kan hitta och bli kompis med men ändå, på något sätt är man ändå fel. Det blir väldigt lätt den ocoola gruppen.

Ingen lyssnar på tonåringar, inte på riktigt. Den "dåliga" typen tar ingen seriöst, den "bra" typen är så naiv att man tror att vuxna lyssnar. I vuxnas ögon är man ett barn, i barns ögon är man vuxen. Så om ingen lyssnar till ens åsikt, varför bry sig om att uttrycka den?

De/han/hon som drog i nödbromsen har gett upp. Om ingen bryr sig om man har en åsikt varför bryr sig då folk när man gör fel? Självklart är det fel att göra fel. Men om vuxna ska bry sig, varför bara om de dåliga sakerna?

Alla har nog lekt med tanken att göra något fel, bryta sig ut och göra fel. Jag har tänkt på hur det skulle vara att dra i en nödbroms, hur det skulle kännas. Jag stoppar mig självklart, jag vill inte förstöra mitt liv genom misstag. Då kommer jag bli bitter och inte bli en bra vuxen, dagens tonåringar måste förbättra morgon dagen för nästa generation. Vem kommer annars göra det?

I all hast

Hej... och hej då!

Ska göra äppelkaka med syrran nu tjuhu!

Måste bara säga att Plupps semlor var megagoda och fyi så var jag och Mikkan helt jättebästa på tecken. Vi vann, yes we truly did!

Nej men hejsvejs skriver något vettigt imorgon

Semlor och mycket grejor

Nu ger jag upp. Lyckades tillslut komma en A4 längre. Mitt arbete är just nu på sju eller åtta sidor, ändå känner jag mig inte ens halvklar. Haha, stackars lärare som måste ta sig igenom detta. Fast de får ju faktiskt skylla sig själva...

Jag lyckades faktiskt överlista scannern och kopiera en hel massa noter. Vissa kopior blev allt annat än bra men om jag orkar kan jag skriva in dom i notepad och på så sätt ha dem på datorn. Det lär antagligen inte hända eftersom det tar mycket tid och jag är lat.

Häromdagen suktade jag efter semlor. Nu ska jag snart över till Plupp och möta Maria och Chickamela för att frossa i lite hambakade semlor, blir trevligt och gott.

Det är galet trångt här hemma. Syrran kom hem igår med hela inredningen från sin gamla bostad. Kom nästan inte in i duschen i morse för att det stod en säng ivägen. Lite skönt att skithögen är hemma men det är faktiskt ganska trångt här. Vi ska äta om en halvtimma och gud vet hur alla fem ( Min "svåger" är här också) ska få plats vid boret. Det står massa saker runt bordet så två eller tre av stolarna går inte att dra ut. Jaja, har mitt rum iaf. Jag är så glad över tt jag inte måste dela rum med min syster. INte för att jag avskyr henne men ni vet... Det är så skönt att ha några m2 att bestämma över helt själv.

Nu rymmer jag till mitt rum, huset är fullt

Plugga

asså nej detta går inte. Jga KAN inte plugga, kommer INGENSTANS!!! Sitter fast, typ som i ett hål, Fan fan fan. JAg som skulle vara duktig idag. Jag kommer ingenstans. Jag har lättare att fokusera i skolan... kan verkligen inte plugga hemma. Jag blir så arg på mig själv!!!!!!

saknar

Jag blir galen. Jag saknar dig så mycket. Jättemycket!! Mer än vad som är hälsosamt.
jagsaknardigjagsaknardigjagsaknardigjagsaknardig!!!
JAG SAKNAR DIG!
</3

AJA BAJA

Jag skulle ju jobba. Gör jag det??? NEJ verkligen inte. Fy på mig... men Ptoleomaios känns sjukt oinspirerande...

Ska nog käka nu och försöka sen... Jag måste gå en disciplin kurs..

Fredag

Det är fredaaaaaaaaaaaaaaaaaag!!!!!!!!

äsch jag fattar inte att folk har tid att sitta och dega vid  datorn varenda dag. nu har jag ju inte skrivit ett inlägg på typ en vecka. Mitt  liv är som en sardinask, knökfullt

Mammor brukar säga kloka saker, här kommer en som min brukar säga " Du tar upp mitt hjärta till 100% men det gör din syster ochså. Båda har 100 % och ändå får jag plats med flera!". Så att säga att mitt liv är fullt, då menar jag inte på människor, man kan aldrig älska för många.. eller jo kanske men det är svårt. Det jag menar är att jag gör för mycket, jag älskar livet för mycket för att sitta här och skriva massa saker varje dag.

Men det är jätteskönt att bara sitta här och skriva vad som faller mig in när jag gnager på mitt lilla äpple. Äppelskruttar har något....de är vackra men ändå deprimerande. Hur mår jag egentligen?? Jag är galet kall som vanligt, varför fick jag is i mina ådror? Jag fryser av att peta på mig själv haha.

Jag gillar mina kylskåpsmagneter, här kommer lite kylskåpspoesi:

*En kall regndroppe är som död kälek
*Hos henne lyser aldrig stjärnor för där stannar ingen
*På natten drömmer alla om regnbågen.
*Tillsammans glömmer vi tårar i en evighet.


Jag är så galet fascinerad av ord, jag har läst ord som är så vackra att de nästan gör ont. Boris Pasternack<3 haha en gammal ryss, men han är så galet duktig. Det var han som skrev Doktor Zhjivago. Nej men ord.. det blir dagens hiss. Dagens diss blir... Det femte hjulet.. igen...:'(

Ähähäh

"Jag har ju ett mjölkpaket i fickan"

Theo, Theo, Theo. Du slutar aldrig förvåna mig.

För alla som inte upplevde detta. Det var ett litet paket, ett sånt man ska ha i kaffet. Ändå; min förvåning var stor!!!
Jag drack upp det, I LOVE MILK!!!!!

och Theo om du läser detta, kokosbollarna är uppätna. En åt pappa upp utan att fråga*morr* och en åt jag. Hoppas du inte sörjer. Puss

Pulka

Igår snöade det en del, YES YES YES
 
Jag, de galna tjejerna från skolan och Theo trotsade våran ålder och vi bestämde tid och plats för pulkaåkningen. Jag och Theo skulle ta samma buss men när jag stod där på busshållsplatsen med min rosa pulka insåg jag att se cool ut med en rosa pulka går inte. Alla människor tittade på mig, det var så absurt att jag nästan började garva. Då blev det bara ännu mera pinsamt, jag stod och fnissade för mig själv på en busshållsplats. Lyckat

Men Theo är överens med mig, man kan inte se cool ut med en rosa pulka, speciellt inte om man har täckbyxor!
Frågan är, gör det något? Svar: NEJ!!! Jo möjligtvis Fjällman men han är ju... Ja Fjällman

Vi hade skitkul i backen, drack lite choklad jag hade med, åkte tåg och garvade skiten ur oss :D Så man måste inte alltid se cool ut, jag hade kul med min rosa pulka och mina vänner.

Idag har nästan all snö slaskat bort. Very sad:(  men vi njöt av snön när den varade

Duschdraperi

Igår när jag gick in i badrummet såg jag något stort och vitt. " Ett lakan på tork, vem 17 har hängt det här???" Var min reaktion. När jag tände lampan insåga jag att det var ett duschdraperi. På draperiet var det en varning för ankan skylt!

Jag blev mega glad. Dagens problem, vart hänger jag det, vi har ju redan en duschvägg. Ni skulle sett mig klättra om kring. Försökte få upp den på garderoben, väggen, sängen, you name it. Jag vek, tejpade, klättrade, knöt, knölade.

Ligger den ändå i en hög på min säng? Jajemän!! Har jag fler idéer? Knappast!!!

Vill jag vika ihop den? Nej det vill jag inte!

Keyboard planer

Tjoho, är trött. Jag sov under en julgran inatt, så galet mysigt, sjukt, galet helt jättenice. Elinut petade ibland till den så lite barr ramlade ner men men, jag gillar lukten av gran. Appro på det, jag vill grana, alltså hänga up en massa snöreni en gran och sova i dem som en vagga. Verkar tokmysigt!!!

Jag hade knappt kommit hem innan killarna plockade upp mig för en promenad. Nere vid vattnet lekte vi(mest de) med ödet och testade isen.  Ingen plurra men både Oskars och Emils känga var lite risigt ute.  Snart lägger sig kanske isen, det är kul, då kan man åka skridskor inte långt från huset.

Men det jag skulle komma till... När jag ser ett piano vill  jag spela på det, fråga alla jag känner- jag bara måste få peta på tangenterna! Så, varför inte köpa ett keyboard? Har hittat några begangnade för 200-500. Det är inga problem!  Spg något för 800 men det var lite gränsfall.

Något underbart. min kamera är hel och hemma!!

Något hemsk, imorgon är sista dagen på lovet :(

Glittret

Måste skriva en uppföljare till mitt glitter inlägg

Maria tyckte glittret var fult, jag tyckte glittret var fult, vi ändrade på det

Här kommer det roliga... det tog 2 dagar innan pappa märkte det.

Glittret hänger runt granen, pappa orkar inte ändra.

Det finns en sak jag gillar med julen, doften av gran ( ja jag är ju en liten skogsmulle)

jag är en seeeeg deeeeeeeeeeeeeeg

Helt galet vad seeeeeeeeeeeeeg jag blir av lov!

Egentligen har jag haft saker att göra, har jag gjort det? Nej    Varför har jag inte sytt en hängselkljol? Bra fråga

Lovet har bara segat vidare. I  förr går var det nog.... åkte jag och Maria tunnelbana, varför? Vi ville det och vi hade tråkigt. Jag gillar ju verkligen tunnelbanor, det äger pendeltåg.

Vet ni vad som är skitkul? att titta på folks huvuden när man sitter på/tåg/buss tbana, allas huvuden gungar i takt, det ser fett med lattjo ut ^^

Min räddning detta lov har varit min fiol, har spelat galet mycket i brist på annat, vilket är ganska bra.

Jag fick en massa noter av  ina grannar, nice tänkte jag.... Det visade sig vara operanoter med text på tyska  till en massa konstiga saker man aldrig har hört om, ko typ. Så vad ska jag göra med 10-15 kg operanoter???

Oj oj, klockan tickar, jag har ju fortfarande pyamas, galet bra. Funderade på en promenad, sedan visade sig attt det var minus 10. Jag kan ju iaf börja med attt borsta tänderna!!!

RSS 2.0