Globalare

Haha. Min skola är så jävla kul. Det finns en facebook grupp (JA, jag har äntligen vågat mig på att nästan försöka ana mig till hur facebook fungerar. Jag fick totalpanik första gången, fortfarande lite läskigt. men det blir bättre. till saken....) Gruppen heter "Globala gymnasiet stinker sektvarning". HAHA. så SANT. Det är ju en speciell skola med en speciell typ av människor. Exempel:

Det står alltid olika organisationer i vår trappuppgång. idag stod MUF där. Allas reaktion "HAHAHAHA: Va fan gör dom här???", "kolla en ny art" och " gud vad de kommer bli dissade"

(För alla som inte vet säger ryktet att när ett skolval gjordes fick MP 45%, S och V 15-20% var och hela alliansen fick totalt 10%)

Tillbaka til global elever. Den typiska globalaren är en person med lite "alternativa" kläder, som stickade tröjor och stora glasögon. De har converse på fötterna och hippieväska (ofta hemsydd). Man finner även många vegetarianer i arten och majoritetan är miljöpartister. De är värna om miljön och är  ofta engagerade i projekt som "rädda miljön". Globalaren är oftast en mycket social person som gillar att umgås. Numera är höga betyg även ett tecken då intagningsgränsen var 295. I skolan ses globalaren med en dator under ena armen och en kopp te i handen, ofta inne i någon otroligt djup filosofiskt disskusion om det finns en gud, eller i en där man försöker komma fram till om maskarna har ett spännande kärleksliv.

Det finns inga snälla människor, det finns människor som gör snälla saker

Kom på en sak idag:

Jag tror inte att det finns elaka människor, jag tror det finns människor om gör elaka saker. Jag tror inte det finns snälla människor, jag tror det finns människor som gör snälla saker. Människor har inte bara en sida. Jag har både mina taskiga och snälla stunder. Vissa sidor syns mer hos vissa än hos andra... Är det naivt att säga att Hitler inte var ett pucko utan en människa som gjorde puckade saker? någon mer än jag som ser skillnaden i formuleringen?

Jag är inte en trött människa, jag är en människa som känner sig trött!


Tänk att mattelektioner kan vara så kul

Vi hade mattelektion igår. Läraren kommer in med barbiedockor ( okej, va fan tänkte vi typ...). Sedan får vi arbeta med skalor och räkna ut vilka mått barbie skulle haft i verkligheten. När alla är klara  frågar hon runt lite hur det gick

Läraren (till två som hade en Ken): Så, fanns det något mått som var väldigt konstigt?
Klara: Ja, han hade väldigt små fötter.
Sarah (viskar så bara jag hör): Du vet vad man säger, har man små fötter, stor...
Jag och Sarah: *fniss*
Läraren: Jaha. okej.  hittade ni något annat som stack ut?
Erika och Sarah: GAPSKRATT
Resten av klassen:*kolla på idioter som skrattar*


Önskar


ibland önskar jag att... jag bara önskar en massa saker. Men det är just det, bara önskningar som inte kan bli sanna.


...så blev våra öden, som livet och döden...

Jag hade en så hemsk dröm inatt. En av de värsta mardrömmar jag haft. De senaste 2-3-4 veckorna har jag inte drömt någonting (bara svaga detaljer) och somnat när jag gått och lagt mig. Detta är ett mirakel då jag brukar ligga uppe halva natten innan jag somnar.

Tillbaka till min dröm. Jag drömde att min mamma var dödssjuk och att hon skulle dö. Vi var på någon jättefest på någon arena, sen glömde vi bort tiden så hon glömde sin medicin. När jag skulle ringa 112 fick jag tunghäfta eftersom jag var tvungen att prata engelska med människan i andra ändan. Ambulansen kom, min mamma var positiv och sa att det är ingen fara, men jag visste liksom att hon skulle dö. Senare skulle Hon  åka iväg med tunnelbanan (?!?!) , och då visste jag att det var sista gången jag såg henne. Jag visste att hon skulle dö om bara någon timma.

Fast det var en dröm, var detta något av det obehagligaste jag upplevt. För jag vaknade och insåg att inte bara min mamma utan ALLA kommer dö en dag. Jag kommer dö, förr eller senare. Det är en stor tanke att ta in och förstå. Herregud, jag JAG SKA DÖ! Sluta existera. Det går liksom inte att förstå.

Det obehagligaste med min dröm var ändå att jag visste att min mamma kunde dö i vilken sekund som helst. Jag har aldrig upplevt att haft en nära anhörig i det tillståndet, men jag kan förestlla mig att det är hemskt. Såklart det är hemskt när någon dör knall och fall utan förvarning så man inte tagit farväl, men att gå och vänta på döden måste verkligen vara hemskt. Har ni läst " Innan jag dör"?. Den hndlar om en tjej som har leukemi och vet att hon ska dö. USCH säger jag bara.

Det är en deprimerande tanke, men det enda som är säkert med livet är att ingen överlever. (Nu lät jag som marvin i liftarens guide till galaxen. En manodepressiv robot, det är nästan gulligt)


Kärleken finns inuti oss

Mammor är så bra, säger alltid kloka saker. Min mamma sade en så klok sak igår. Hon sade att kärlek är en känsla man har inom sig, men man blir kär i folk som kan locka fram den. Jag tyckte det var väldigt fint och bra.

Ska försöka vidarutveckla... Många brukar tänka på kärlek som någonting man känner för någon, men hennes teori menar att kärleken alltid finns i oss men bara vissa personer kan locka fram känslan. Jag tycker det är vackert, då finns ju alltid kärleken i oss. Jag blir på något sätt trygg av tanken, ingen kan ju ta ifrån oss förmågan att älska, som är en av de bästa förmågor människan har.

Det är lite som den religösa uppfattningen om att Gud (om han/hon finns) bor i alla. Om jag tror på gud (har inte bestämt mig och kommer nog aldrig att göra det) så kommer jag tro på den teorin. Gud blir då som en del i oss själva  och samtidigt finns han /hon i  alla människor, det gör att man hör ihop. För eftersom alla människor är människor hör vi på något sätt ihop.


Favorit i repris. Känns som att jag skriver om kärlek ofta.

Ett och sju

Tiden går snabbt. Nästan för snabbt. Har ni tänkt på att nuet inte existerar? när du väl tagit in vad som stod här nyss är det redan ett minne. Men man kan ju försöka leva i nuet. Eller hyfsat mycket i nuet. Fast egentligen är allting minnen.

Minnen finns kvar för alltid, ingen kan ta ifrån oss dem. Alla lyckliga och pinsamma finns kvar. Man kan ju alltid försöka förtränga de pinsamma. Men de lyckliga behöver man inte glömma. De finns alltid kvar och ingen kan ta ifrån oss dem förutom vi själva. Tänk på det!

...



När jag inte känner känner jag inget
när jag känner  känner jag


Saknar sommaren

Nu börjar hösten krypa sig på. Jag märker  att det mörknar tidigare och är kallare i luften. Jag väljer varmare kläder och småfryser när jag väntar på bussen tidiga mornar. Det är Höst. Hösten är mysig den med. Speciellt när hela skogen brinner i vackra färger och hela marken är täckt med löv. Jag älskar höstlöv, alla människor kan inte förstå att man blir lycklig av löv. Men jag och (tror jag) många andra kan bli lyckliga av småsaker som löv.

Även fast hösten kan vara mysig vill jag vara tillbaka till för tre månader sen. Då var det dagen före skolavslutningen. Slutet av nian som alla hade längtat så förbaskat till. Sommaren låg framför oss. Många härliga veckor. Vi skulle njuta av att ha gått ut grundskolan, jag längtade så efter lovet och det kändes som det skulle bli en underbar sommar. Det blev det. Shit, vad längesedan det känns som. Det är längesedan. Men nu är veckorna verkligen förbi. Sommaren och allt som hörde till är borta. Det kommer nya somrar men den här kommer aldrig igen. Den här sommaren har varit helt underbar, en av de bästa. Jag saknar det, sommaren och allt som hörde till. Jag vill inte snabbspola tiden fram till nästa lov. Jag saknar bara allting så förbaskat mycket. Allting känns som en dröm. Fast jag varit noga med att minnas, fota, skriva känns allt bara som en avlägsen dröm. Som jag saknar. Jättemycket! 


Hur mår du?

Jag har tänkt och irriterat mig på en sak nu (igen). Hur ofta får man inte frågan "hur mår du?" eller liknande. Är jag den enda i hela världen som svarar "jorå, bara bra" fast det inte är det? Det är "svenskkultur" (typ...) att svara hurtigt "Jag mår bra, själv?". Varför frågar man egentligen om man vet att den andra kommer svara "bra"? Artighetsgrej? För att man bara gör så? För att man låtsas bry sig?

Jag vet varför jag svarar "bra". Skulle man istället svara "Fördjävligt. Det är hål i min strumpa, jag bråkade med min mamma igår, kommer få ett helvete för att jag glömt att städa toan och livet bara allmänt suger" är det ju ganska unikt. Man orkar helt enkelt inte beklaga sig, för man vet att personen inte bryr sig och kommer tänka "sluta prata för fan knäppo". Även om folk frågar, känns det så. Känns som att folk bara frågar för att, fast ingen verkar ju bry sig egentligen. Såklart det finns folk som verkligen undrar, men nu pratar jag om "hejsan. var längesedan, hur mår du?"

Ska vi fortsätta med detta artighetsutbyte, sluta fråga eller svara ärligt?

Nästa gång jag frågar ska jag verkligen mena det. Nästa gång någon frågar ska jag svara ärligt, bara som ett experiment. Vad tror ni händer?

Vänner

killkompisar är så jävla bra. Asså riktiga killKOMPISAR som man absolut inte har/haft/kommer ha något på gång med. Det är guld värt. Kompisar är i allmänhet bäst. Nej, inte kompisar, vänner. Vänner är guld värda. Fast det visste ni väl?


Jonglera

Jag ska lära mig att jonglera. Det ska jag fanimig göra. Sen har jag ju pratat om spuaredance halva sommaren. Kommer aldrig kunna få in det i veckorna men kanske en helgkurs? Jag kommer antagligen att vara själv med tanter....  men va fasen. Jag ska ta och googla lite.

Dessutom älskar jag mina gummistövlar. så underbart härliga.


Rädda världen-skänk en burk

Jag har kommit på lösningen. På de stora problemen i världen. Ekonomikrisen och miljökrisen!

Idag köpte jag en burk läsk. det var när jag slängde den jag kom på det. Om jag får fråga, är det någon därute som orkar bära med sig den tomma burken hem bra för att lägga den i kassen med burkar som ska pantas? nej precis. inte jag heller. Man orkar ju inte ha den i handen och i väskan kladdar den ner. Så man slänger den. När tanken någon gång slår mig att man ska panta sina burkar tänker jag "men någon uteliggare hittar den kanske....". det kanske någon gör. Men det finns en bättre lösning:

Helt enkelt papperskorgar för flaskor och burkar, framförallt burkar. Kanske inte överallt som papperskorgar, men på tex tågstationer och så. Det skulle kunna bli som en välgörenhetsgrej, att skänka 50 öre man annars skulle kasta. För det första skulle det vara mycket bättre för miljön eftersom aluminium tar mycket energi att framställa. För det andra skulle pengarna kunna gå till tex staten eller välgörenhet.

Undrar hur många burkar som slängs per dag... massor antagligen. Detta kanske är över förväntnigarna, men om tillräckligt många skulle kunna haka på skulle landets ekonomi förbättras, ett  liiiiite högre bnp. Nu är det ju som att man slänger en 50-öring. Om alla i snitt slänger en burk i veckan blir det 4,5 miljoner i veckan som bara försvinner. Jag lovar er att om tex röda korset skulle få 4,5 miljon skulle de bli mycket glada och kunna hjälpa många fler människor som har det svårt. 4,5* 43= 234. 234 miljoner om året. Det är vad som slängs bort. Ungefär.

Där har ni alltså lösningen på två stora problem!

Annars kunde man ju tro att svaret var 42...

RSS 2.0