Gott nytt år

Snart är 2008 slut...

Det här året har gått snabbt. Det hann knappt börja!  Men jag har ju ändå hunnit med en del.

Haha, 2007 sista dag tillbringade jag på ett tåg i Indien, spännande spännande. Indien ligger 5,5, timmar före oss så jag har levt i 2008 längre än er haha :P

Nu fungerar min mobil snällt, kan ta emot o skicka mms nu. Tack till Matte o Emil

Varför skriver jag o istället för och hela tiden, dålig ovana!!!

ahhhh kittelkrig med syrran, jag vann hehe.

Nu ska jag baka kladdkaka till ikväll

Puss och kram skumbanan och GOT NYTT ÅR

Några nyårslöften i år?? Någon??

VAD GÖR DU?

Hur kan du ha sån makt över mig??

Säger du att en tröja är fin har jag den tills den går sönder

Vill du träffas släpper jag allt jag har i händerna

Du invarderar min hjärna natt o dag

Så, hur sjutton kan du ha sådan makt över mig fortfarande, fast jag inte vill längre???  Hur gör du för att kontrollera en vind som ingen anna kan hålla i?? Hur kan du ha denna makt utan att vara medveten om den???

Du är ett mysterium....

Jultankar

Min pappa är konservativ, han erkänner det men han är patetisk när det gäller julen. Han fick panik för att jullunchen blev lite sen, en jul utan kalle anka är som livet utan luft. Han får verkligen PANIK! Jag sa till honom " Men julen handlar inte om ett tv program" Pappa med femåringsröst " Men jag viiiill se det"

Jag fattar egentligen inte varför jag firar jul. Det handlar egentligen om Jesus, men jag tror inte speciellt mycket på honom, jag har ju mitt eget perspektiv på högre makter o gud/ar. Så varför firar jag jul? Tyckter inte längre att det är JÄTTEKUL. Man går upp i vikt o familjen går en på nerverna.... Okej, min mobil Efraim är underbar... men ska julen handla om mat, presenter o TV??

Tänk även på alla konstiga traditioner.... Vi tar in ett träd i huset och utsmycker det. Vi (vissa) hänger något man ska ha på fötterna brevid sängen för att få saker i den. Fötterna är ju en av de skabbigaste delarna på kroppen. Sen jultomten då, en tjock farbror som skrattar och ger saker till alla barn. Vi skriver samma fras på massa papper som vi postar, gör man inte så är mna öhövlig. Julbordet; maten passar ju egentligen inte ihop, varför då blanda hej vilt o så galet?

Nu säger alla säkert en förklaring till jesu födelse. Får jag då fråga er, hur många är verkligen kristna, på riktigt???
Min pappa t.ex. är den största ateist jag känner och hans värld går nästan under utan julafton och kalleanka.

Så fort jag tittar på min mobil känner jag mig som en hycklare... Thanksgiving är ju en bättre idé, det går ut på att man ska umgås med sin familj och vara tacksam över det som är bra, är det religiöst uppbundet. Måste kolla.

Dagns fråga är till mig själv; Är det fel av mig att fira jul????

Detta hör inte ihop med inlägget men jag har mamma mia låter på hjärnan,,, inte bra inte bra!

en deppig dag

Usch, min dag var dålig. Vaknade på fel sida av min familj som skrek ut svar till melodikrysset... de verkar inte noterat att mitt rum är rakt ovanför köket -.-

Sen har jag inte gjort något. Typ installerat ett program och försökt spela green day. Det gick ganska bajsigt. Not boken jag fick igår har nästan bara låtar med helskumma tonarter  som inte alls uppskattas av assar, men det går.

Försökte även teckna vilket också gick bajs... kort summering av dagen. Bajs. Haha, Knarkus har smittat mig med det ordet!

Men jag ahr sådan panik, vill o orkar inte välja gymnasium och snart kommer nationella proven *spy*

och min familj är så... mehmehmeh. Jag tycker om dom JÄTTEMYCKET men känner ofta att jag licksom inte passar in o är ... ja femte hjulet. T.ex. igår. Alla ska dricka glögg, de dricker någon alkolig sak o jag lätt. De sitter  o diskuterar den blablabla.

Jag vill ju inte ha alkoholglögg, men jag känner mig ju ganska utanför när jag inte kan säga något smart i disskutionen.
Det är  mamma och pappa, syrran och killen, och jag. Två par och jag. Fyra vuxna och jag.

Jag känner ofta att jag... nej jag räknas inte lika mycket, vilket känns lite drygt.

Just nu vill jag bara,,, vill bara flyga... bort bort bort och vara en fågel!

Glitter

Hej alla!

Jag har tillbringat  dagen på Adlesö med syrrans killes familj. Ganska nicigt

Första reflektionen över julen.... Åt vilket håll ska glittret hänga? Detta kanske verkar som en ganska liten detalj i det hela, då har ni inte firat jul i min familj. Varje år är frågan "åt vilket håll hänger glittret?"

Det har varit små lag som tävlat, tjafsat, dragit lott, ändrat... ett år så såg jag till att vi kompromissade, glittret hängde rutigt. Alla var lite halvsura på mig... I år så hängde pappa bara upp det, jag o mamma orkade inte tjafsa. Jag saknade faktiskt kampen om glittret, hur sjukt det än låter. Det är en av få traditioner vi haft!

JUUUUUUUL

God jul på er alla !

Jag skulle kunna göra en blogg bara om julen, kan ta några funderingar i mellandagarna. Först måste jag berätta något hemskt, jag är kär.... i en sak!!!

Min gamla mobil var ju... ja alla som sett den vet... nåja em siemens c60 sen årskurs fem. Idag fick jag en ny, tack mammasen och pappsen. Det hemska... jag har aldrig förstått personer som varit beronde av sina mobiler och lekt med de hela tiden, jag tycker om min mobil, men jag vill inte bli mobilnarkoman! Jag vill ju vara mig och att bli helt galet besatt av en dyr, teknisk sak,,,, är inte likt mig. Visst gillar jag tekniska saker men jag VILL INTE bli mobilknarkare. hjälp!!!

Jag fick även ett fint hårspänne, garn, en bok, sen blir det mini jul imorgon med syrran o svåger.

Mamma fick något jag tycker var en jätte bra idé, livsstenar. Jag skrev massa saker som är viktiga för henne på stenar och la i en fin ask. Har gjort liknande sak i mitt rum. Har lagt saker som betyder mycket för mig på en hylla (nej inte alla ankor). Men t-ex- några gammla scoutmärken, några fotografier, min första fiolbok ( och jag tyckte det var svårt), mitt gammla smyckesskrin med en speldosa i etc. När jag tittar på den hyllan vet jag vad jag lever för, gör det ni med när livet känns svårt!!!

Nej detta inlägg är alltför långt. Ska börja gå mot sängen, vi ska till min "svågers" familj imorgon. Sov gott och en riktigt god jul till alla. Kom ihåg att den finaste julklappen är livet och förmågan att älska

Jag har mig!!

Detta kommer ´kanske låta ego men...

Personer i ens kiv är viktiga, mne jag har bestämt mig att inte hänga upp mig på andra, jag måste kunna övrtlrva om någon försvinner ur mitt liv. Tillåt personer att vara viktiga men för er egen skull, bygg aldrig erat liv runt en person, jag tänker vara försiktig innan jag gör något sådant...

Detta var tt visdomd ord till just DIG, synd att det blev som det blev, men tänk på deta nästa gång!!

och nu... återgår kjjag till mitt julklappspysslande, jag gör... nej det kan jag inte säga haha!!

nej, jag förlorade spelet... igen >.<

kall hand

svart (nedstämd) Blå (tröööööööött)
Okej, jag mår ju inte dåligt, men *gäsp* orkar liksom inte. BORDE ju göra det siista på engelskan, göra middag, dmasuga mitt rum, ringa några kompisar... men orkar jag det? nä

Jag börjar bli riktigt rädd här. Min vänster hand är varm o gó, högerhanden är helt iskall, likaså mina fötter. Jag har typ problem med min hand.

DÅÅÅÅÅLLLIIIGGGTTTT SSSAAAMMMVVEEETTTEE! Jag har typ inte rört mig ordentligt på en vecka ärligt talat mina vänner, jag märker det. Sjukt va? På EN VECKA kan ett par byxor bli tightare. scary scary

och jag förlorade spelet igen, har jag skrivit ett enda inlägg utan att nämna spelet? Nej tror inte det. Vad är problemet med mig?

Just nu känner jag mig ganska viljelös, vill typ.... nada. (okej, det finns EN sak jag vill...men det är lite svårt att göra, hoppas hoppas snaaaaaart)

Men men, vill skicka en tanke till min kompis, vi sitter i samma stol. VI KAN RESA OSS; VI KAN!! Frågan är, kommer vi lyckas utan att förstöra stolarna? Nej antaglien inte, FAN OCKSÅ

MÅSTE GÖRA ENGELSKAN, ÖKA TAKTEN!!!!!!


15 år

Nu ska jag vara ego och skriva att....pampampampmapampampampampam, Kag är femton! YAYYAYAYAYAYAYAYAY
11.09 idag blev jag äldre, jihou

Själva grejen att fira, få presenter o så, SKITSAMMA. Det sköna är att jag är femton. okej, straffmyndig, minus. Men det känns alltid så jobbigt när alla andra kompisar får göra massa saker när jag inte får, t.ex. 15-årsfilmer.

Halleluja! Okej, nu blir det gaaaaaanska jobbigt, snart fyller alla 16. Haha, december borde man inte få fylla år i XD

Men snart är det jul och jag städar mitt rum. Var btw det mest ägande paketet någonsin igår på lucia tåget. Oh yeah!!

JAG FÖRLORADE SPLET; IGEN!!!!!!!! Hm, lyckat där .... -.-

falukorv, alltid falukorv

"Jag har en sardin i örat.... eller nej det HAR jag ju inte, men jag kan iaf låtsas att jag har en sardin i örat eftersom jag har en sardin i örat." Hm, spännande citat av mig; ett till
"Falukorv, alltid falukorv", men det skrev jag ku nyssXD

Men jag SKA göra vettigare saker nu, Puss :*

Finns det hopp finns det liv

Halloj alla!

Min helg var ju intensiv. Jävligt nice, men intensiv. Först var det sova hos Kajsa, jag grinade till en sk smkräckfilm, den var skitsorglig. Vi åt glass o pratade skit haha XD

Sen var det till jula med syrran o  matte. Hem, duscha, äta, plocka saker, sticka och......  JULVAKA

Så myyyyyysigt. Dansade runt granen, åt julmat, fick julklappar av tomten, tittade på kalle anka ( jag VET, fusk. Men tar igen det eftersom jag missade det förra julen).  Hade lägerbål och polisen kom och undrade vad som hände,

btw. Vår kompis är gjord på sin mormor o morfars kontor. jhan vet det eftersom ahns mormor sa det XDXDXDXD

Kille som lucia

Glad lucia alla! Såg på luciatåg med småbarnen på skolan, alla stod där o sjöng falskt. Såg oclså en liten flicka på kvällen i lucialinne, gud vad söt hon var. Det känns lite  deppigt att lucia inte är samma sak som förr, men men... dagens debatt med mig sjäkv....

Kan en kille vara lucia?

Jag har hört många svar på detta. Argument för
* Det ska vara jämnställt
* Den snällaste personen ska vara lucia, den personen kanske är en kille
* Bryt traditionerna, in med nytt!
* Sluta dela upp folk tjejer / killar, se alla som männsikor, skillnaden är inte så stor!

Argument emot
* Bryter tradition, lucia har alltid varit tjej
* Detta är en v få saker bara tjejer kan väljas till, ska killarna kunna dominera där också?

Problemet med en killa som lucia är om man ksa göra ett seriöst tåg, då finns det nog inte så många killar som ställer upp. Fungerar det däremot som i viksjö scoutkår när senioreerna har... vill inte säga någo om det vi ska ah på måndag men... Ja det blir knäppare för varje gång!

Är det fel att flumma ur? Hm, kanske, men hur många har sett ett vanligt lucia tåg???
Även om vi ville göra det seriöst skulle det aldrig gå, ca 2% av seniorlaget kan sjunga. Alltså, vi flummar till det. Me seriöst, en tjej typ skällde ut mig. Jag är så sur på henne, bara för att hon gör på ett sätt kan väl vi andra få göra på vårat! Hon kan ALDRIG fatta det. Skönt att byta skola snart

och till sist, hade lite skoldown förut. Ligger bra till, kommer till jul att få mvg i so, svenska och engelska plus teknik o hk sen förra året. är fett glad!

Shit, klockan ticjar iväg. skulle egentligen varit där för 1 h o 40 min sen, men jag måste käka nu o pluggga matte, har bajsigt nog prov.

Glad lucia hursomhelst!!

Att gå mot horisonten

Aldrig ett happy ending, alltid finns det problem. När Man väl har hittat sin väg och man har börjat gå mot horisonten dyker alltid en ny väg upp (så är det för mig).

Jag får panik, ska jag fortsätta den väg jag valt? Men den är bra, riktig bra men... något saknas!  Ska jag vända om till den andra vägen, det skulle vara en stor chansning. Kanske är vägen redan igen bommad, eller så är den konstig men... den kan också  vara den vackraste väg någon kan gå

Men om jag vänder och båda vägarna är stängda? Ja, vila fötterna är 3vligt ibland men hur länge kommer jag få sitta still?

Idenna värld finns ingen kompass, bara de tre/två tankeorganen (hjärnan, hjärtat (kropppen))

Jag hör röster, jag vill följa båda två. Den ena säger stopp och den andra säger gå. ..

so where am I going, please tell me!!!!!

Happyface

Jag pratade med min engelskalärare och min so lärar idag, får mvg i både engelska och so, YAY!! Där var globala gymnasiet fixat, vill jag gå där?? Jo det vill jag nog! Verkar fettmysigt!

och något annat.    äh kommer inte ihåg! Men nu förlorade jag spelet igen >.<

jag vet vad jag vill, det var inte så svårt, lättaste steget gjort, vad gör en liten Ika nu??? Snart ber jag till gud/de heliga anklorna XD

mah

Helt galet, hur lyckas skolan alltid lägga allting samtidigt??? INte nice! Hinner knappt skriva detta inlägg efterso m jag borde göra massa annat.... suck!

Men jag kom fram till en sak idag. Mitt liv beter sig som en tvättmaskin, det tycks snurra 24.7. Men just nu har den stannat för ett kort tag, frågan är åt vilket håll det kommer snurra nu. Det jobbigaste är att jag inte vet vad jag vill, då skulle jag kunna pusha på. GAH!!!!

Eller jo jag vet vad jag vill, men hur får jag livet att snurra så?? meh meh meh, varfö inget enkelt?

Måste berätta en rolig sak, min kompis är kär, i en tjej som är kär i honom. Grattis säger jag, har inte sett honom så lycklig någonsin tror jag. Shit, är riktigt glad för hans skull!

Men ahhhhhh, ska hitta på något nyttigt, men som lungnar mig... musikteori kanske?

Hejs svejs från Ms. Panik

Vad ska man lyssna på?

Okej, jag har kommit fram till att det finns mycket att blogga om, det finns så mycket att tänka på här i livet. Dagens tankar är de tre hjärnorna.

Var en som sa till mig att killar tänker med tre saker (OMD de tänker)
*Hjärnan
*hjärtat
* ehm.... ja ni kan kanske gissa

Har kommit fram till att vi alltid fungerar så (eller byt det sista mot kroppen). T.ex. Ska jag hoppa bungyjump?
Hjärnan säger "nej, det KAN vara farligt", hjärtat säger "jag vill testa", kroppen någonstans mittemellan. Kroppen är nog mest den av de tre "viljeorganen" som påverkas av de andra.

Men jag har lite ett dilemma, min hjärna säger en sak, mitt hjärta en annan, kroppen inga elle båda. Vad ska jag lyssna på? Min mamma säger att man ska lyssna till sitt hjärta, är det alltid så klokt?

och... jag förlorade spelet. lyckat....

Men vid allla flygande kossor, kan ni vara överens!!!

unga mammor

OKej, I have survived das magsjuka, tjohej! Imorgon är det tillbaka till skolan. Är lite skakis o trött, men det är nog bara tillfällig näringsbrist, måste äta ordentligt med grönt nu. Usch har lite kramp i bene hela tiden, miiiiiindre nice! Har faktiskt bara gått ner ca 2 kg... eller bara, men en gång jag var magsjuk gick jag ner nästan 5 kg så jag kommer nog lägga på mig den där vikten ganska snabbt.

Men jag skulle ju säga något klokt... just det, jag läser bloggar, mycket bloggar och hittat en ganska speciell. (ni har säkert hört talas om denna)Den skrivs av en tjej som nyss fyllt arton, hon har tre barn. Hennes första tjej födde hon när hon var 16 och när hon var 17 födde hon tvillingar. Hjälp, hur klarar hon det! Hon var ju bara drygt ett år äldre än mig när hon fick barn (fyller faktiskt om 2 veckor mohaha). men tillbaka till ämnet,,, Hon är förlovad med pappan, det är samma pappa o de bor o lever ihop som vilket par som helst. Får man barn när man är 16... ja jag älskar barn men jag vill hinna göra så mycket, mycket både med och utan barn! Det kan ju inte vara jätteroligt att sitta där på föreläsningen om kemiska reaktioner och behöva räcka upp handen och säga " Kan jag få gå hem? Barnet sparkar så förfärligt att jag måste lägga mig ner!"

Självklart så känns aborter svårt för många, och jag håller med, jag skulle (tror jag....) ha skitsvårt att genomföra en abort (så vi hoppas på att det aldrig inträffar...). Men tänk, när hon födde barn och blev ansvarig för någons liv så var resten av hennes klass ute o supte och dansade. Det blir lixom,,, shit hur orkar hon?

Men unga mammor... Genomsnitts åldern på en förstföderska i sthlm ligger på 27-29 (eller något sådant). På ett sjukhus vi var på i Indien var genomsnittsåldern 19. Jag ska berätta en historia om en jag känner i Indien:

Hon blev bortgift som trettonåring. När hon fick sitt första barn vid 14-års ålder hade karln sin hade lämnat henne . Kort sammanfattning på hennes liv; Hon hade ett ganska bra jobb , nu efteråt vet vi att hon tvingades betala halva lönen till en annan anställd för att den andra rekommenderat henne till jobbet. Karln kom tillbaka titt som tätt, gjorde henne gravid men stack oftast igen med de lilla besparingar som fanns. Ibland skötte han sig faktiskt,men för dte mesta var han en skitstövel. De fick 6 döttrar... ja alla kanske inte fattar, men 6 döttrar och ingen son är inte så bra. Döttrarna ska giftas bort och det kostar och männen är de som tjänar mest pengar. På slutet levde hon iaf separat från sin man, men han tvingade henne eller någon av döttrarna åka flera timmar med mat för att han inte kunde laga mat eller orkade flytta till dom. Nu är hennes karl död, tack för det, hon har ett bra jobb hos en doktor på American college. Men inga happy ending här. En av döttrarna hamnade i ett olyckligt äktenskap, men hon lhar lyckats ta sig ur det.

Deras stora problem nu är, vad gör d när doktorn dör??? Då kommer hon inte ha någon bostad eller jobb!

Detta är en sann historia, men ändå inte den värsta om en flickas öde. Hon i historien är min "extra mormor", dvs. min mammas gammla aya/barnsköterska. Jag har träffat henne en gång men hon bryr sig lika mycket om mig som om jag vore hennes verkliga barnbarn. När jag inte åt eftersom jag mådde illa efter magsjuka sa hon " I'm sorry when you don't eating madame. Please eat madame, you make me worried!"

Här fick ni andledningarna till att jag både älskar och hatar Indien. Vissa saker där är så JÄVLA orättvist, ändå finns det en stor värme till andra, för de har insett att med kärlek tar man sig genom allt, något som vi vanliga jävla svennar verkar glömma! Skulle många av er bry er om någon ni aldrig mött innan, som iof var dotter till någon du kände för 50/40 år sedan? Tänk på det när ni inte ger er plats till en gammal pensionär på bussen



Nu till mitt flummiga jag, la infermeda de las vacas locos är galna kosjukan på spanskaXD
Sov gott på alla, ni får en puss, puss:*

Let the whole world know

Blå(trött),
Så, nu vet folk om min blogg, ja några iaf.

Men jag har faktiskt lyckats jobba en del idag, fett bra jag är (Y)

Sitter här o dricker blåbärssoppa, ska försöka räkna ut bästa sättet att åka till Idre,,,, hm detta blir svårt!

detta kommer låta skumt, men min röv sover, mehmehmeh, ytterst obehagligt!

Lider av bloggmania, har läst typ alla tänkbara o otänkbara bloggar idag, har ändå bara några få favoriter!!!
Mariiiiaaaaaaaaaaa, din blogg är (Y)(Y), och jag längtar tills vi har vårat harem av musikaliska engelsmän, men hur ska vi hitta dom? Kan inte skalman ploppa upp dem ur skalet?

Nej mne skärp dig, nu flummar du ur. Ska försöka skriva en låt nu, kommer ju gå bra XD

Usch!!!!!

Okej, ni vet illamåendet, berodde på vinterkräksjukan, yay, precis som om jag har tid med det!! Nu kommer jag hamna efter i skolan, skit!!! Mår ganska okej nu, är trött och yr, kan bero på att de senaste 2 dyngnen har jag ätit en lite portion nudlar och en liten skål potatismos. Håller på att peta i mig vätskeersättning så jag orkar göra potatismos om en stund. Men egentligen borde jag inte klaga, det kommer gå över mycket snabbare för mig om man skulle jämföra med syrran, så, I will survive! Inga problem, detta kommer fixa sig!

Att räkna matte i det här läget är inte bra, kna försöa jobba på engelskan.

Gillar verkligen att vi har en bärbar dator och trådlöst internet, fett bra att kunna sitta i sängen och blogga, me like :D

men nä, jag orkar inte sitta och reflektera över något klokt här idag, vill sooooova och.... nej jag förlorade spelet!!!!

Jag vill verkligen ha en flygande ko.....

RSS 2.0