Snygga bloggen

Igår lyckades jag äntligen fixa till min design, shoho. Det tog ett tag men jag är ganska nöjd.

Har varit jätteduktigt idag, har sprungit. Vänta lite, läste ni det. JAG SPRANG?!?!?!?!?! Våren får oss alla ur balans. Jag HATAR egentligen att springa. Skumt. Men fy vad dålig kondis jag har nu, verkligen pinsmat dåligt.

Ska käka lunch, ta en dusch och måla lite, sen bär det iväg.

Trevlig valborg allihopa

Jävla egoism land

Jag skulle räkna matte, men jag är för arg! Detta är så sjukt!

Sri lanka ligger ( som de flesta vet) sydöst om indiens sydspets på en ö. Tamiler är en folkgrupp som huvudsakligen bor i södra Indien i en provins/delstat som heter Tamil Nadu. Tamilerna pratar Tamil (konstigt va?). Men iaf, så bor det många Tamiler på sri lanka. På Sri lanka har tamilerna länge diskrimmineras på olika sätt, tex genom att inte tillåta Tamilerna ha egna skolor där man pratar Tamil eller godkänna Tamil som officiellt språk.

Många av Tamiilerna är irriterade på detta. Vissa har bildat en organisation som kallas Tamilska Tigrarna. Jag orkar inte dra upp allt som hänt men vi kna kortfatta det såhär, varken Sri lankas regering eller Tigrarna har gjort rätt (enligt mig).  Båda sidorna anklagar den andra för beskjutning på civila men båda sidorna nekar. De har varit ett inbördes krig där länge men i helgen trappades konflikten upp. Regeringen hade trängt ut Tigrarna på en liten landremsa och tänkte mer elller mindre skjute ner allt och alla, där även 50000 civila befann sig.

Självklart är jag arg på båda sidorna för att båda har delvis handlat fel. Nu till vad jag är mest arg på, Sverige. Att en hel minirotetsgrupp ska utplånas från Sri lanka och att det är inbördeskrig bryr vi oss INTE om. Bevis; Medierna. I gårdagens DN var en artikel med. Den var inklämd på en sida som annars bara var täckt med reklam som en remsa vid kanten.  I lördags hade DN skrivit en liten artikel om det hela, som också låg mitt i reklamen som man bara såg om man letade efter den.

Om svininfluensan stod MASSOR om igår. Visst det är en stor grej, men bara för att det kan hota Sverige står det mycket mer om det hela. Visst det har dött många, men så länge som konflikten på Sri lanka har hållit på ( sedan början på 1980_talet) har det definitivt dött flera.

Enda andledningen att jag fick reda på vad som händer på Sri lanka var via min mamma. Tydligen var det stora demonstrationer i stan i lördags, detta fick min mamma reda på via en bekant som hört det från en bekant som var gift med en som stödjer tigrarna.

Jag blir så JÄVLA trött på Sverige. Bara i år räknas 6 500 civila ha dött och 14000 ha skadats. Hur många har dött i svin influensan? Jag tror det var 21 i mexico igår. 21 vs. 6500. Självklart ska medierna upplysa om svininfluensan, men är inte stridigheterna på Sri lanka minst lika viktigt? Just nu räknas 50 000 civila sitta fast i krigszonen.

Visst bor vi här, det är vårat land och såklart Sverige prioriteras först, men ska vi sluta att bry oss bara för det? Vi är så inne i vår egna värld och oroar oss bara för oss själva. Var fan är mänskligheten på väg? Var fan kommer vi hamna om den nya religionen blir egoismen? ÅH VAD JAG ÄR ARG!

Extra jobb wihou

Haha, gissa vem som har lyckats fixa ett extra jobb. Ska tydligen sätta upp tält i helgen, shoho.

Försöker kopiera lite tomma notblad, går sisådär. Men låten till musiken går kanon. Egentligen borde jag räkna matte man det går så segt. Usch, jag hatar matte-

Beslutsångest

Jag har fan beslutsångest när dte gäller allt. ALLT! Typ ska jag gå på scoutmötet eller på träningen, ska jag ha kjol eller byxor, kamera eller mandolin, vill jag klippa mig. vad ska jag göra i sommar etc. etc.

Jag hatar fasiken att ta beslut. Typ alla beslut. Fatta hur kul det var innan gymnasivalet. Men när besluten är fattade och framförallt genomförda släpper det. Men beslut, usch alltså. Nu vet jag vad jag hatar. Eller egentligen hatar jag inte beslut, jag  hatar beslutsångesten

Någon som känner igen sig?

Måste springa nu

AHHH

Shit vad det är varmt i mitt rum, jag DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRRRR

Mandolin eller kamera???

Jag hatar att fatta stora beslut! Nu är frågan; Mandolin eller kamera? Jag har sparat pengar till en ny kamera men nu är jag toksugen på en mandolin. Inte ens min goda fruktdrink här bredvid hjälper mig att bestämma mig, det brukar vara ett bra recept men tydligen inte idag. Jag har ju en kamera, men den suger lite ibland. Men kommer jag att spela på mandolinen? Jag kan ju huvudsakligen spela men jag kan inte ta "Ackord"  eller göra trembolo (det lär jag mig) men sådanna saker. Även om jag skulle hinna ta mandolin lektioner tror jag inte att järfälla kulturskola erbjuder det, kan ju självklart finnas på andra ställen.... men jag kommer ju inte att hinna. Men kamera.... vilken kamera skulle jag köpa då, är frågan. Vill faktiskt inte ha en D40/60/80 därför att de är så stora och jag har ite behov av en SÅ bra kamera. Men frågan är, vad ska jag köpa då?

Nej ska ta och kolla upp priser på en mandolin nu. Har faktiskt kanske ett tillfälligt extra jobb, YES YES YES!

Preliminärintagningsbesked

Lyssna först på det ordet, snacka om långt och svårt. Okej men nu ska jag vara seriös.... med en stor lakrits i munnen ska jag nu berätta...

Jag låg 10 p över gränsen för s´p global på globala, precis på medianen
Jag låg hela 62 p över gränsen för sp spets global på Globala och 27 p över medianen. Jag fick 18/20 på intervjun = 72/80 Det känns kanon! Så otroligt wunderbart!

övriga linjer jag sökt till kom jag också in på. Det känns KANON det här. Självklart får jag hoppas att jag höjer mig i lika många ämnen eller fler som alla andra. Som det verkar nu kommer jag definitivt in på globala på någon linje.

Allt detta i kombination med att engelskan nästan är klar , jag har choklad och solen skiner gör mig på superkanonhumör. Jag ska sätta mig i solen och läsa.

Puss och kram skumbanan


Snilleblixt

Människor får snilleblixtar vid olika tillfällen. Jag har en förmåga att alltid få sånna där kanon-pang-hej-jättebra-super idéer när jag är själv. Duschen är ett klassikst exempel, så även toan, precis innan jag ska somna, på bussen etc. Irriterande. När jag får sådana idéer vill jag berätta för välrden.

Men en utav de mest irriterande sakerna jag varit med om var när jag satt på ett sj-tåg. Jag satt och lekte med min kub och så vips hade jag löst den, utan fusklapp. Jag sitter där och typ tittar mig omkring. Ingen har sett det. Den där kuben höll på att gå mig på nerverna för att det alltid blev fel. Sen när jag klarade den såg ingen. Moment of a lifetime. Super.

Imorgon får vi besked om preliminärintagningen. IHHHH. Landets alla 93:or håller andan. Hoppas inte alla andas ut samtidigt bara!

det är bara 34 skoldagar kvar tills sommarlover :D det är typ inget. Läskigt, läskigt. Var tar tiden vägen?

Väntan & rolighet

jag vill inte!!!! Jag vill inte att det ska vara en massa kvar av terminen, det jobbigaste på terminen verkar det som också. Nu på lovet var det sådär snuskigt varmt att det kändes som sommarlov, men så kul ska vi ju inte ha det. Det är en massa veckor kvar till sommarlovet.

Vet ni vad, det känns som att livet är en lång väntan ibland. Alla väntar vi på något. Sommarlov, en solig dag, i kön, till en konsert, efter en person.... Man kan gå och vänta i flera månader på något som sedan bara tar en timma. Vi gör saker medans vi väntar men man lever egentligen bara för den här tiden man längtar till. När man väl är framme till vad man längtar till brukar man ha så kul att det är slut innan man ens uppfattar att det börjat. Det kanske är det som menas med att ha kul, att man blir helt omedveten om tiden. Men varför är det då kul att ha kul egentligen, när det alltid tar slut för fort?

Man måste helt enkelt ha roligt på vägen och ha roligt åt sånt som man egentligen inte har roligt åt. Eller.... Ja förstå vad jag menar och inte vad jag säger! Det jag menar är att det som man brukar defineras som "roligt" oftas inte finns i tillräckligt stora mängder för att skapa ett roligt liv. Då få man helt enkelt definera flera saker som roliga och njuta av de med, alltså finna det roliga i små saker. Jag älskar att öppna cremé fraiche förpackningar, det är också någonting man kan ha "roligt" av. Men vad är egentligen skillnaden på att ha roligt och lycka? Man är lycklig när man har roligt, man har man alltigt roligt när man är lycklig?

Måste bara säga, lyssna på ordet ROLIGT. Det låter ju... roligt

Jag har sovit för lite,men det var det värt. Vi hade fruktansvärt roligt. Och Viksjö scoutkår äger 6,5 kilo cornflakes, sveriges nordligaste bokskog ligger på Ekerö och 17% av Sveriges yta är täckt med blåbärsris. Nu har ni lärt er något!


Länge leve you tube

Jag kan spela popcorn! och snow! och vet ni vems förtjänst det är? youtube!!! Jag älskar youtube! Man hittar allt! Min syrra har även hittat bra förklaringar till cellbiologi. Detta är illa, men You tube är något av det bästa som finns. Galet galet, men så är det!

Rädslor

man är rädd för olika saker. Vissa är rädda för spindlar, andra för tåg, höjder, mörker, små utrymmen. Rädsla är en del av naturen, det är en instinkt som säger åt oss "detta kan vara farlig. håll dig borta". Det finns även mera udda rädslor och fobier som coulfosfobi då man är rädd för clowner, sciofobi då skugger skrämmer skiten ur en. Det finns även en namngedd fobi för om man är rädd för brandbilar.

De flesta rädslor finns där av en naturlig orsak. Höjd t ex, såklart man är rädd, trillar man gör det ont. Logiskt

Jag är rädd för vissa saker. Tåg som åker förbi snabbt. Viss klaustrofobi, bara när jag vet att jag inte kan ta mig ut, annars är det lugnt.

Av alla onormala saker man kan vara rädd för är jag mest rädd för min egen hjärna (vilken är ganska onormal men...) Den slutar aldrig tänka, önskar det fanns en on-off knapp. Jag tror jag ska försöka lära mig  att meditera. Någon som kan hjälpa mig?

VÅR

Tvåleluja våren är här. Ingen kan förneka vårkänslorna som bubblar omkring inom oss och man blir hel fnurr-snurr och lite kär(are än vanligt)

Trots all press från skolan och i vissa fall pollenallergi älskar nog de flesta våren ( jag gör det).

Bäckar porlar och dansar kring stenarna l, vägarna torkar och sopmaskinerna kommer, fåglarna kvittrar så lyckligt i träden, solen skiner mer och mer.

Nu bestämmer jag att våren är här för att stanna. så det så. nu ÄR det vår.

RSS 2.0