Roliga saker

Ibland händer det så galet roliga saker. Sen glömmer man bort dem men när man kommer ihåg dem igen inser man hur galet det var. Exempel: Kom nyss att tänka på när det trillade ner en fisk från himlen (En klassiker. Vi står i skogen och så trillar det ner en 1-2 kilos lax- det var en fågel som tappade den men ändå)  och att jag igår var i nynäsyhamn och fick gå in i en orgel. Det var coolt.


Ny kamera

Någonting absolut helt underbart har hänt. Jag blir nästan lite religös. ÄNTLIGEN har jag köpt en ny kamera. Välkommen in i mitt liv säger jag till min fina Nikon d3000 som jag tänker kalla Nikolina (haha, fyndigt av syrran). Jag vet att det "bara" är en kamera, men jag är så totalt lycklig. Jag har velat köpa en ny kamera i oändligheters oändlighet. Kan säga att jag är pank. eller jag blir snart, alla min a pengar kommer gå till att betala tillbaka till pappa.

Som alla märkte, ja jag brukar döpa mina saker. Eller saker jag tycker om åtminstone.
Min fiol- Assar
Keyboarden-Mats
Mandolinen- Reidun
Min supersnygga mössa- Eskil
Min super (not) snygga hatt- Sesam
Min gamla kamera. Reinhold
Min nya kamera- NIKOLINA

Ja ni ser. En ovana jag inte kan bli av med. Inte nog med det. Jag döper alla andras grejor också. Ovana eller rolig vana, tja... Men folk måste bli lite förvånade om man inte vet att alla mina saker med namn inte är personer
-"Åh nej. Jag glömde Nikolina hemma.","Jag köpte Mats för nästan ingenting" Ja, ni fattar. Det blir ju lite fel.

Men livet är ganska vacker just nu. Det är lov och jag har min Nikolina TJOHO

Dagen jag insåg att jag höll på att bli gammal

Ikea har redan plockat fram juldekorationerna. Lite väl tidigt tycker jag. Men minns ni när ni var små och började räkna ner till julafton redan i maj? Jag fyller ju år ganska när jul så det var dubbelt så kul att skriva önskelista eftersom chansen att jag skulle få något var dubbel så stor. För några år den, jag kanske var 10-12, insåg jag att jag var gammal. Alla andra år hade önskelistan skrivits så att jag först skrev alla saker jag kom på att jag ville ha. Sen bläddrade jag igenom alla leksakskataolger sida för sida och skrev ner allt jag ville ha. Det året jag insåg att jag var gammal skulle jag sätta mig ner och skriva årets önskelista. Jag tänkte. tänkte. tänkte. Jag kom på en sak. tänkte. Öpnnade leksaskkatalogen. Bläddrade i den. Slog igen den. Då insåg jag att jag höll på att bli gammal.

Jag längtar faktiskt till Jul. Inte just julafton och presenter. Längtar efter min adventsstjärna, lussebullar, glögg, mysiga filmkvällar med vännerna. Klura ut superbra julklpappar och göra en sport av att inte köpa en enda julklapp utan göra alla själv. Julen är fortfarande mysig, men inte samma sak. Fast jag vet inte om det gör så mycket.

Dagens citat

-Hur ångrar man?
- Du trycker central c
-va?
-nej central z
- menar du inte kontroll z???

Vad osmidigt det skulle vara att vara en zombie när man står och spionerar bakom hörn. Armarna skulle ju liksom sticka fram!


Ända mot ända kan ingenting hända

Dagens citat kom från min idrottslärare. Vi höll på med basket och gjorde några olika övningar( typ dribbla och försöka ta varandras bollar). Hur som helst skulle han visa hur man ska stå om man inte vill att någon ska ta ens boll. Han ställer sig rygg mot rygg med en kille och visar och säger:

-Kom ihåg! Ända mot ända! ända mot ända kan ingenting hända!

Klockrent!


Viva el mat

Allting blir så mycket värre när man  är hungrig. Små bagateller blir giganstiskt stora problem. Igår när jag var påväg hem kom jag på att jag hade glömt en grej i skolan. Jag orkade inte gå tillbaka, jag skulle bli ännu senare än jag redan var. När jag väl kommer fram och ska byta till buss är tåget så sent att jag precis missar bussen. Jag sätter mig uppgivet ner och tänker "fan. även om jag gått tillbaka skulle jag kommit samma tid". Det var ett häfte som vi ska ha gjort klart tills på torsdag. Eftersom jag glömde dte måste jag jobba på som fasiken nästa vecka. Det är ju inte en katastrof. Men bara för att jag var hungrig och trött blev det VÄRLDENS problem och det kändes som allting bara var hemskt.

När jag kommit hem, blivit varm och ätit insåg jag att det inte var så farligt. Tänk vad lite mat kan göra


Kan mänskligheten tömmas på ideér?

Man brukar ju säga att hjulet är dn största uppfining som gjorts. Det kan jag hålla med om. Men för mig är det så..... sjukt att man skulle behöva så lång tid på sig att upfinna det. Idag är hjulet typ det simplaste man kan tänka sig. Men tänk om jag en dag kommer på en helt ny geometrisk form. Det är ju konstigt (i min världsbild). Typ allt är ju uppfunnet!

Men tänk såhär, ALLT är uppfunnet. SKärmen du läser det här på. Stolen du sitter på. Dina kläder. Språket.
Det skulle vara kul att uppfinna något. Men det känns som att allt redan är uppfunnet. Ibland när jag får sånna där snilleblixtar och säger "ÅH! det här ska jag uppfinna!" så visar det sig alltid att någon annan redan tänkt på det. Hur långt sträcker sig människans fantasi? Kan mänskligheten tömmas på ideér?

Måste säga att jag är lite ledsen. Min mp3 är paj och jag tappade ett skitfin örhänge idag :,( Men livet går vidare. Om det finns ideér kvar. Vad tror ni? kommer allt snart vara uppfunnet.


Jag hatar att komma försent

Jag brukar faktiskt inte missa bussen. I tre år åkte jag till och från min gamla skola. Vet ni hur många gånger jag missade bussen? EN. Sista veckan i nian, haha, man var ju skoltrött. Men ändå, det är inte så farligt. Förra veckan missade jag faktiskt bussen och jag kom fram till en sak.

Jag HATAR, H-A-T-A-R att komma försent. När jag satt där på busshållsplatsen kunde jag inte acceptera att "fine, jag kommer komma tio minuter sent en gång, big deal". Istället sattjag och tänkte "Åh, om jag inte hade segat så skulle jag suttit på tåget nu. Om jag springer som fan från ststionen kankse jag hinner. Tänk om jag missar tåget och blir ännu senare" osv. Jag förstår inte varför jag blir så himla stressad av det. Såklart ingen gillar att komma försent, emn jag blir verkliigen helt sjukt stressad av det. När man ska gå någonstans kan man iaf känna att man är på väg. När man åker buss måste man sitta där och vänta utan att kunna göra något.

Måste btw säga att jag är stolt över mig själv. Var på symässa igår, ´dvs, tyger, pärlor och GARN till stört bra pris. Men jag shoppade för "bara" 150, varav 75 var ett asnice garn. Ska bli en mysmössa.

Skolan och sånt som hör till typ

Länge leve våra skåp! Jag får plats med allt skolmaterial, gympakläder, fiol, väska, en stor tjocktröja, massa skrufs ( typ teeeeee<333) men the thing is. Det är inte fullt!!!! Förstå hur underbart detta är!

Nu blir det lite skvaller från skolan. Vi börjar med gårdagens roligaste kommentarer
- Vänta, finns det inte kväve i syre.... oj nej. Vad pinsamt
- Jamen statyn... eh, Carl johan och draken
- vem var gustav ett ett ett?
- Ekonomiska frizoner är ju bara så osexigt

Angående det sista kan jag bara hålla med. Det är så sjukt osexigt så det finns inte. Men vad är nu en ekonomisk frizon? Ja kära vänner, det är vad vårat projekt i skolan går ut på, så nu ska jag PR:a lite för vår namnisnamling emot ekonomiska frizoner (SKRIV PÅ)

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3802


Så, vad är det? Jo såhär har min projektgrupp förklarat det på vår blogg http://avskaffafrizonerna.blogg.se

"En ekonomisk frizon är ett avgränsat område i ett land med undantag från den nationella lagstiftningen, dvs. det finns inga lagar i dessa områden. Syftet med frizonerna är att locka utländska investerare. Länderna bjuder ofta under varandra i löne- och arbetsvillkor för att investerarna ska komma till just dem.  De utländska företagen erbjuds även mycket förmånliga villkor om de väljer att ha sina fabriker i frizonerna. Villkoren varierar från land till land, men kan exempelvis innebära skattebefrielser, ingen avgift när de exporterar och importerar varor och speciella priser på saker som vatten, el och lokaler.

Problemet med frizonerna är att de företag som har sin produktion där inte behöver följa några lagar. Företagen kan då behandla sina anställda och miljön som de vill eftersom de inte behöver följa några lagar. De anställda har ofta dålig lön, arbetar i farliga miljöer och det är ofta förbjudet att organisera sig fackligt.  Eftersom frizonerna ofta ligger avskilt och därför bor ibland arbetarna där. Majoriteten av de som arbetar i frizonerna är kvinnor.

43 miljoner människor arbetar idag i de 2700 ekonomiska frizoner som man uppskattar finns runt om i världen idag. De flesta ekonomiska frizonerna ligger i Asien och Central Amerika. Men de ekonomiska frizonerna förekommer även i andra delar av världen. I Europa t.ex. finns det idag cirka 50 ekonomiska frizoner. 

Ekonomiska frizoner har funnits sedan 1940-50 talen, men det var först på 80-talet som det blev allt vanligare. Storleken på frizonerna varierar stort, allt mellan en fabrik med ett hundratal anställda till hela städer som i Hong Kong. "

Nu ska jag faktsikt använda den här håltimman till att skriva lite på en bokrecension.


jag gråter med dig

Jag fick ganska nyss reda på att min väns morfar hastigt har lämnat oss idag. RIP!

Jag kände inte min väns morfar bra men jag är ändå mycket ledsen eftersom min vän och hennes familj är ledsna. Tyvär har jag inga fina ord att säga om honom eftersom jag bara mött honom som hastigats.

Men jag vill ändå skicka en massa kärlek och omtanke till min vän och hennes familj. Jag gråter med er närhelst ni vill
KRAM


Saker man inte bör göra

Saker man inte bör göra:
*Äta melon framför datorn, det skvätter på skärmen
*kasta sig på en tjockmatta mnär den knöggliga sidan är uppåt, man får förjävliga skrubbsår på armbågarna
* Är du etta, gå inte in på n lektion och börja snacka om något (tex ekonomiska frizoner) för treorna, speciellt inte om de går en annan linje. Det blir bara pinsamt!
*Ät inte melon med vit tröja, det skvätter
*ät egentligen aldrig med vit tröja (speciellt inte röda såser). Dricka vatten funkar dock
* Försök aldrig att lära dig jonglera om du har jättedålig bollsinne. Dålig kombo.
*tänka högt...
* Blogga när du borde plugga
* stoppa in ett finger eller annan kroppsdel i tex ettt hål bara för att se om det fick plats
* Säga "ursäkta att jag är sen, men jag fastnade i min kjol" även om dte är sant
*dra ner dragkedjan på en kjol som alltid fastnar fast det går att knäppa upp kjolen
* Fundera fram meningen med livet (något mer exakt än 42 då), man blir ju bara galen
* Räkna ut arean på sandasjön
* Erkänna dumma saker som "Jag fattade just att Toys"r"us inte är toysrus utan Toys are us. Jag har alltid undrat va fan som stod efter toys"
*Efter ett dumt erkännande gör ett till tex " För typ tre månader sen fattade jag overall. Over-all. Över allt"
* skriva klart ett blogginlägg när du VERKLIGEN borde plugga.

RSS 2.0