Jag blev nyss uppraggad

Okej jag kommer nu att berätta något så helt... sjukt.

Som den scout jag är tog jag mig en promenad i den härliga kvällssolen för någon timma sen.Helt plötslig börjar en kille att ragga på mig.... Han kommmer springande bakifrån, joggar förbi, vänder på huvudet, säger hej, sedan flöt konversationen någonting såhär

 (killen) Hej. Pratade inte vi igår? Visst möttes vi igår?
(jag) Hej. Eh nej.... jag har aldrif sett dig förut
Oj ursäkta, pratade med en tjej igår, hon skulle visst till italien idag
nej det var inte jag
Vad gördu? eller vart är du på väg? Ute och promenerar bara kanske?
Går en sväng bara
ah okej. Jag brukar springa här, bor i hummelmora. Va bor du?
I närheten mitt i bostadsområdet
okej. Hur gammal är du?
Går i nian
Okej, själv går man i gymnasiet, läser natur. Var ska du gå i höst?
Någon sam linje, global kanske
Vilken skola går du på nu? jag gick i viksjö
går i en liten skola i jakobsberg
Jaha. Brukar du festa då?
nej inte precis
Jaha så vad gör du, flummar runt?
Nej jag är scout bla.
Så du dricker inte då`
Eh, nej inte direkt
Kom igen, alla super väl på helgerna?
Inte jag
Tränar du? Nåot speciellt eller? du har bra kropp
eh....  tack. Tog grönt bälte i ju-jutsu igår
Åh grattis *skakar min hand* Vad är det?
En japansk självförsvarssport, men det är även en del kamp som slag och spark och brottning
åh. nej men det syns att du tränar, du har bra ben
....
Har du något nummer man kan nå dig på? vi kanske kan ta en fika någon dag?
bara så du vet, jag har en pojkvän
Jaja, men jag har flickvän asså, ja verkligen. Jag har en flickvän.... Jag menar som kompisar lixom, jag är din kompis visst??
Hm aja. Men jag har ganska fullt upp, du vet sluta nian och så. hinner nog inte
ah okej. du får ha det så bra, måste jogga vidare

Sen sprang han vidare. Kunde hålla mig i ca 2 minuter innan jag började asflabba. Vem fan raggar på en helt random tjej i spåret när man är genomsvettig? Det var så genomsjuk och läskigt att jag typ flippade när han gått. Han bjöd mer eller mindre ut mig på en dejt. Jag ska from nu alltid ha med mig min mobil.

Så jävla sjukt. Så JÄVLA sjukt, XD

God natt alla

Skolbal och gradering

Woho i fredags var det skolbal. Innan på dagen hade vi matteprov, jag tror det gick bra. Men skolbalen iaf...

När jag skulle fixa i ordning mig innan balen gick inte allt bra. Som vanligt segade jag och sen blev det tids brist. Så jag stod där, med crazy hår, osminkad och halvklädd när det var 45 minuter tills jag skulle gå. Då sker katastrofen; Jag tar fram klänningen och inser att den måste strykas. Fram med strykjärnet. Jag börjar stryka, strykjärnet börjar lukta och låta. Jag tar bort den från klännningen, stryker på strykbrädan. Inser att det RINNER vatten från undersidan av strykjärnet. Great, min klänning tål inte vatten. Vad ska jag göra? tänk, tänk!

Kommer fram till att jag måste värma upp klänningn för att släta ut rynkorna. Jag lade helt enkelt en handuk i micron, micrade tills den var varm, pressade mot vecken, plattade ut. Micrade igen. Pressade. Det tog ett tag,men det värsta gick bort. Jag hann precis bli klar. Påväg mot bussen failar jag igen. Mina skor inköptes med strumpor, jag hade bara på mig ett par tunna strumpbyxor = Jag tappar skorna hela tiden. Jag lade kanten av en dikt jag och en kompis skulle läsa upp i tån. Skitobehagligt men jag kunde gå iaf.

Oj vad alla var fina. man kände knappt igen folket. Att se killarna i kostym och alla tjejer i högklackat och så fina klänningar. Det var en underbar kväll. Först fotades vi, sedan åt vi och det hölls en massa tal och vi blev sentimentala. Jag och en kompis läste upp en dikt om våra lärare. Sedan kom det tills lärarnas sång om oss. Min rad blev "Erika syr egna kläder, Sebbes hår funkar i alla väder" Mnja, har sytt om ett par byxor till klänning.


Balen blev disco. Först var lärarna med, dansade med några. Sen gick de hem, tjejerna tog av sig skor och strumpbyxor, killarna lossade på slipsen och tog av kavajen. Efter ett tag dansade faktiskt de flesta. Eller iaf hoppade runt med spasmer i benen i takt till musiken. Jag blev lite galen ocj släppte verkligen loss, " Jag trodde inte att alla skulle dana, men framförallt inte att du skulle vara så galen" fick men höra. Jorå, jag shakade loss rejält. Emellan dansen / friskis och svettispassen gick vi ut och hade maskroskrig och vi såg ett stjärnfall.

Tio över tolv satt jag i bilen på väg hem och insåg att jag kommer att sakna de flesta. Inte minst lärarna

Gradering
Vaknade med en grotesk smärta i mina vader efter allt dansande. Graderingen gick ganska bra. Vissa tekniker satt bättre än andra. Det var as jobbigt, så varmt. Täk er att ge järnet i nåra jäkla långbyxor och tjock skjorta i en asvarm gympasal när det är 25 grader ute. Drack 2 liter tror jag. Men jag fick min grad. Sen bar det ut på resturang. Alla tyckte jag åt mycket, då har de inte träffat min syrra *fniss*

Nu kallar familjen och glassen


att tala eller hålla käft

 Vi har ett matteprov MUY GRANDE manana. Sedan är det skolbal, loppis och gradering på lördag. Jag vill ha sommarlov, verkligen. Men usch vad jag börjar bli nervös inför matteprovet. andas, andas. Ska nog gå och lägga mig galet tidigt så jag inte dör imorgon

Jag funderar på att hålla tal imorgon på balen. Antagligen kommer det antingen bli jättebra eller katastrof. Jag vet inte om jag ska chansa. Tror inte att jag gör det. ALLA kommer att somna med ansiktet i maten. När alla tjejer sen vaknar och inser att deras smink är förstört kommer jag att ligga risigt till. alltså gör jag det nog inte. Eller kanske. Vi får se, vi får se.

Har definitivt insett en sak, Jag är inte en person som håller käft. Min mun glappar för det mesta jämt. Tom när jag sover. Är förvånad över att min familj inte har skavsår i öronen. En av de konstigare sakerna jag har sagt i sömnen var när vi åkte nattåg iindien. Mitt i natten ropade jag "ojoj. Nu är det fontänvarning", varpå min mamma och syrra flyger upp och tänker "ah, hon blöder näsblod" och "ah, hon spyr". Men jag bara låg där och sov. Hehehe. Av alla saker att säga

Jag har återigen fastnat på en skum artist. Välkommen in i min mp3 Dan hylander.

Hajk

MM måste bara säga att jag älskar hajker a la seniorscout. Vi åkte omkribg i hela stockholm, gick vilse, besökte amnefelts jobb (mohahah) och sov i skogen utanför vällingby och hos amnefelt.

Vi har gjort en massa annat. Typ köra ropet under spottkoppen ( en tant sa "men!.... oj då!), blivit väckta av fågelsång, tappat bort majonäskorken, hittat majonäskorken, gjort klet (mmmm klet), åkt tvärbanan

Måste bara säga hur mycket jag älskar tvärbanan. Jag vill ha en tvärbana. Eller nej det vill jag ju inte, men den är så mysiigt. mm tvärbana. men nej hajken var det...

Ja jag har fastnat med min ryggsäck i spärren, dagens tips; Ha  inte ett brett liggunderlag när du ska åka kommunalt. Man blir utskrattad

Okej jag återkommer när jag orkar vara seriös.

En sista sak, det är bara 14 skoldagar kvar :D

Vissla



Men jag funderar på  en sak.Visslar de med bra sångröst bättre än andra. Jag tror faktiskt att det kan vara så.

Godnatt hattifnatt

tid

Ah. vart tar all tid vägen? Har inte ens hunnit hälften av vad ja skulle idag. Jaja, jag pluggade iaf, den skriftliga delen till projektet är klrt. Men tid alltså, den bara försvinner. Precis som all choklad i min närhet. Innan jag fattat att den fanns där är den slut. Hoppas jag lever länge så jag hinner med allting jag vill hinna med.

Måste rusa. Godnatt hattifnatt


Matte

Bara för att...

Visste ni att om man skulle läsa allla 20 böcker som ingår i nationalencyklopedin, skulle det ta 2 månader om man lästa isräck.


Det sjuka är, jag känner mig utmanad att läsa alla. Bara för att!

Skäms inte- vi är vad vi är

Jag har funderat på en sak. Jag spelar fiol, detta anses som ett otroligt töntigt instrument. Vanliga fördomar mot tonåringar som är violinister är att de är töntiga och bara tänker på klassisk musik. Igår spelade våran lilla orkester från kulturskolan i jakobsbergscentrum. Först tyckte jag att det skulle bli lite pinsamt och vissa andra nästan skämdes ihjäl. Men när vi gick där ifrån biblioteket där vi lämnat väskor och fodral, ut mot stället vi skulle spela slog det mig. VARFÖR skulle jag skämmas? Jag borde vara stolt! Det är inte alla som kan spela fiol!

Varför ska vi människor dölja vilka vi är? Vi gillar olika saker, that's it. Var inte orolig över att du är annorlunda, var stolt över att du är unik. Men om du speler fotboll? ja inte är det udda, men då är du unik på andra sätt!

När vi satt där och spelade fick jag skeptiska blickar från tre fjortisar. Okej, jag ÄR äldst i orkestern och det syns,. Ja, jag började två  år senare än de flesta. Men varför skulle jag skämmas? det lät bra, jag spelar fiol, varför dölja det? jag är ingen naturbegåvning, jag är så bra/dålig som jag är. Men jag vågade. Jag var mig själv och kom fram till att jag inte behövde skämmas för det. Så varför gav de mig de där blickarna? För att trycka ner mig? för att de var avundsjuka?

Varför anses vissa saker som töntiga? Gitarr, trummor och bollsporter är de enda aktiviteterna som inte är konstiga. Massa olika instrument anses töntigt och sporter som balett.

Dagens uppmaning till alla fagottister, violinister, dragspelsspelare, trumpetare, balletdansöser/dansörer, konstsimmare och scouter; Våga visa vad ni gör! Skulle alla göra det skulle ingenting vara töntigt längre. Utplåna definitionen på töntigt

Bara för att slå sönder en fördom: Ja, jag är intresserad av klassisk musik, men det är inte vad som dunkar på i mina lurar. Progg, punk och rock /rockpop är vad som mest hörs.

Kärlek



Kärlek är en konstig sak egentligen. Det måste ju kännas annorlunda för alla, det vet man ju inte. Så finns det olika sorters kärlek.  jag skulle kunna skriva en hel roman om detta. Men kärlek är så oförklarligt. Vissa saker går inte att förklara och det är nog det som är baktanken. Vissa gåtor bör förbli olösta. När man får se två personer vara riktigt kära och det inte finns någon förklaring till varför och båda är sådär kanon-fnurr-snurr-lyckliga, det är sånna gånger som jag nästan tror på gud/ganesha/budda/annat. Gud/ganesha etc. är ju inte förklarbart. Kärlek är inte det heller, ändå finns det!

 Att kunna älska och känna kärlek är några av det vackraste egenskaper som människan har. Glöm aldrig det!


Det regnar..... fisk?!?!?!?!

Idag stod vi i skogen. Då trillade det ner en fisk från himlen. Ja ni läste rätt, det trillade ner en fisk från himlen! Det var en stor fågel, typ kungsörn eller något som tänkte avnjuta sin lunch uppe i trädkronan. Någonting måste ha gått snett så fågeln tappade fisken. Nu snackar vi inte en liten sardin, fisken var 2*1 decimeter och vägde nog minst ett halvkilo.

Fatta reaktionen, det trillar ner en fisk fem meter ifrån mig. Först trodde jag att det var en gren, men det var en FISK. Jag kommer inte över det. Det trillade ner en fisk!!!!!!

Ja vi hade orientering idag (därav skogsmiljön) , det var ganska okej, jag är ju hemma nu och klockan är ett. Nice, nice. min grupp gick inte vilse, men det gjorde några andra. De hade varit typ... långt borta, fjällenskolan, golfbanan. De lär vara lagom trött i fötterna nu.

Nej jag kommer inte över det. DET TRILLADE NER EN FISK FRÅN HIMLEN!


Mandolin och kontroll

I lördags blev hon min, Reidun, min älskade mandolin. Nu tänker alla " va i h*lvete har hon döpt den till?". Svar: Reidun och Reine hade namsdag i lördags och jag har gjort så med både assar och Mats, synd att bryta en tradition. Detta är ett av de bästa köp jag gjort. Men mitt rum... Jag har numera tre instrument, mandolin, fiol och keyboard på min ganska lilla yta.(varav jag kan spela ett bra och två lite sämre/ganska dåligt)  På det lägger ni 151 ankor, sedan allting en vanlig tonårstjej brukar ha i sitt rum. Det blir verkligen stökigt rekord snabbt.

Jag måste gå i släng terapi. Jag är avundsjuk på människor som bara kan typ "nej men nu slänger jag ALLT i mitt rum", jag skulle aldrig kunna göra det- slängterapi here i come. Men vart hittar man en sådan?

Spexfoto

Vi hade spexfoto idag. Sjukt snygga de fletsa var. Jag bestämde mig igår för Jack Sparrow, det roliga var att flera såg vem jag var. Nu tänker jag för en gångs skull visa en bild på mig! Eller, jag visar egentligen dagens outfit haha. Så stört tråkig när det enda man hittar på en blogg är dagens outfit (FÖRLÅT men jag tycker faktiskt det.) Vill lägga ut en bild på alla men vet inte vilka som tycker det är ok så ni får hålla till godo med Captain Jack Sparrow i Jakobsberg
                                              

     
Glömde stövlarna jag skulle ha hemma som ni ser ^

Nej, borde räkna matte men jag fattar inte. AH panik. SKa plugga svenska istället, har prov imorgon

Måste få skryta liiiiiiite. Fick Mvg på So-projektet och mvg på provet (34/35 g poäng och tre mvg svar på vg/mvg frågorna)

ALLTID FALUKORV!

Nu hatar jag sverige ännu mera

Okej ingen kan ha missat att jag är besviken och arg på Sverige till och från. Men nu blir jag ännu mera upprörd.

Igår var jag och 2 ursusar och en träkvist (kort sagt, scouter) på Barkarby flygfält och satte upp tält. Idag har jag världens snyggaste solbränna (NOT, jag ser ut som en polkagris) Kom ihåg att smörja in HELA ansiktet alla barn. Iaf, vi monterade ihop stora tält, mycket lyft och släp. Vi jobbade från 8 till 19. Jag skulle egentligen jobbat idag men med tanke på ett litteraturhistorieprov imorgon och en sprängade huvudvärk plus lite allmänt mör i kroppen bestämde jag mig för att skita i det. nu till saken...

På flygfältet jobbade en massa Slovener. Alexander hade pratat ganska mycket med en av Slovenerna, detta fick han reda på:
De har en tolv timmars arbetdag, sover i baracker en bit bort på arbetsplatsen. Deras raster var typ 20 minuter lunch och 20 minuter middag.De får 3000 euro i månaden och de måste jobba tre månader i sträck. I sloveninen tjänar de ca 600 euro i månaden, därför kommer de hit för att tjäna pengar.

Men jag blir så JÄVLA förbannad. De jobbar 84 timmar i veckan. Fine, de får bättre betalt än vad de är vana vid, men jag tror inte att en svensk skulle godkänna de arbetsförhållanderna. Bara för att Sverige har högre BNP och mer pengar i omsättning kan vi /människor utnyttja detta och det är FEL. Jobbar de i Sverige ska de arbeta under svenska förhållanden. Att ta hit arbetskraft från andra länder och låta dem göra ett skitjobb och locka med, för deras del, hög lön, men fast egentligen inte är tillräckligt med pengar, är så JÄVLA egoistiskt.
Att tjäna 30 000 sek i månaden är rimligt, om man jobbar ca 40-50 timmar i veckan, de jobbar 84!

Jag tror inte jag jobbar nästa helg även om jag får, jag mår illa av det. (Dessutom behöver jag inte pengar just nu ) Men framförallt: Jobbar jag där stödjer jag det hela, vilket jag INTE gör.

VART FAN ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG????????? Var fan ska vi sluta om alla tänker sådär???

Frågan är, vad kan liten Ika göra åt det egentligen? Antagligen ingenting, jag är ju bara en dum tonåring...

RSS 2.0